top of page

PSA, Dünya Turu'nun devam edeceği geçici bir takvim yayınladı.



Professional Squash Association (PSA), PSA Tur'un küresel COVID-19 salgını nedeniyle Mart ayında askıya alınmasından bu yana ilk kez profesyonel squash'ın geri dönüşünü görecek geçici bir program yayınladı. PSA Dünya Turunun, Manchester'daki National Squash Centre'da düzenlenen PSA Dünya Turu Gümüş etkinliği olan Manchester Open ile 16 Eylül Çarşamba günü devam etmesi planlanıyor.

Daha sonra CIB PSA Dünya Turu Finallerinin 28 Eylül - 3 Ekim tarihleri ​​arasında Mısır'ın Kahire kentinde gerçekleştirilmesi planlanıyor ve CIB Mısır'a giden mevcut en iyi sekiz oyuncudan oluşuyor.


CIB Mısır Açık, 10-17 Ekim tarihleri ​​arasında Kahire'nin Büyük Giza Piramidi önünde düzenlenecek yeniden başlatmadan bu yana gerçekleşecek ilk Platin turnuvası olacak.

Turnuvanın ardından tur, 1-7 Kasım tarihleri ​​arasında El Gouna International (14-20 Kasım), Everbright Sun Hun Kai Hong Kong Open (30 Kasım - 6 Aralık) ve CIB Black Ball Open öncesinde Katar Klasiği için Doha'ya gidecek. (12-18 Aralık) Ve sonrasında 2020'yi kapatıyor.


PSA Dünya Turu Geçici Programı: Eylül 2020 - Aralık 2020

Manchester Açık (Gümüş): 16-22 Eylül, Manchester, İngiltere CIB PSA Dünya Turu Finalleri (Finaller): 28 Eylül - 3 Ekim, Kahire, Mısır CIB Egyptian Open (Platinum): 10-17 Ekim, Kahire, Mısır Qatar Classic (Platinum): 1-7 Kasım, Doha, Katar El Gouna International (Platinum): 14-20 Kasım, El Gouna, Mısır Everbright Sun Hung Kai Hong Kong Open (Platinum): 30 Kasım - 6 Aralık Hong Kong'da CIB Black Ball Open (Platinum): 12-18 Aralık, Kahire, Mısır


Yeniden planlanan Allam British Open dahil olmak üzere 2021 için bir dizi PSA Dünya Turu etkinliği geçici olarak onaylandı ve bunlar bu yılın ilerleyen aylarında duyurulacak.

Takvim değişebilir ve tüm turnuvalar sağlık ve güvenlik, uluslararası seyahat politikaları ve sosyal uzaklaşma yönergeleri ile ilgili katı protokollere uyacaktır, oysa yerel durumlar düzelene kadar seyirci olmayacaktır.


PSA Dünya Turu devam ettirilmesinin yanı sıra, yurt içi PSA Challenger Tour etkinliklerinin 10 Eylül Perşembe günü başlaması planlanıyor ve uluslararası etkinlikler yıl içinde takip edilecek. WSF ve PSA Satellite Turu turnuvaları 27 Ağustos Perşembe gününden itibaren onaylanacak.


Buna ek olarak, PSA Turu'nun yeniden başlatılması sırasında hiçbir oyuncu sıralamasının etkilenmemesini sağlamak için yeni bir sıralama sistemi devreye girecek ve PSA Dünya Sıralaması 1 Ekim 2020'den itibaren dondurulacak.


Yeni sistem, daha önce bir oyuncunun 12 aylık bir süre boyunca biriktirdiği toplam puan sayısını ortalama bir puan vermek için oynanan turnuva sayısına bölerek böleni kaldıracak ve bunun yerine puanlar, Erkekler için en iyi 10 turnuva sonuçları ve kadınlar için en iyi 9 turnuva sonucu olacaktır.


Ek olarak, COVID-19 salgını sırasında oyuncuların sıralamalarını korumak için sıralama sistemine dahil olan ayların sayısı geçici olarak artırılacak. 1 Ekim 2020 - 21 Ocak 2021 arasındaki sıralamalar, Mart 2019'dan bugüne kadar (dondurulmuş sıralamadan çıkarılmadıkça) turnuvalarda kazanılan puanları içerecektir.

Puanlar daha sonra 1 Şubat 2021'den itibaren kademeli olarak,kademeli bir ritimle düşecek ve 12 aylık normal kayan sürenin 1 Temmuz 2021'e kadar geri dönmesi bekleniyor.


PSA İcra Kurulu Başkanı Alex Gough. "Turnuva organizatörleri ve oyuncuları ile yakın bir şekilde çalıştıktan ve hükümet sağlık yetkilileri tarafından uygulamaya konulan sağlık ve güvenlik yönergelerine yakından takip ettikten sonra, PSA Tour'u yeniden başlatma planlarımızı nihayet planlayabilecek bir konuma gelmekten mutluluk duyuyoruz ”


"PSA Turunun askıya alınması sırasında, bu yılın başlarında gerçekleştirilemeyen turnuvaların çoğunu yeniden planlayabilmemizi sağlamak için turnuva düzenleyicileriyle düzenli olarak iletişim halindeydik ve bir dizi büyük turnuvayı kurtarabileceğimizi gördük."


"Her zaman olduğu gibi, turu yeniden başlatma planlarında sağlık ve güvenlik en büyük öneme sahipti ve etkinliklerimizin katı kurallara uymasını sağlamak ve tüm oyuncuların ve personelin dahil olduğu riskleri azaltmak için tüm turnuva düzenleyicileriyle yakın işbirliği yapacağız.


"Tur devam ederken, mekanlarımızdaki hayranların hararetli desteğini hiç şüphesiz özleyeceğiz, ancak onlara OTT platformumuz SQUASHTV ve çeşitli medya ortaklarımız ve sosyal medya aracılığıyla mümkün olduğunca birinci sınıf squash getirmeye çalışacağız." dedi.

41 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page