top of page

Gym Bebek Spor Kulübü'nde yılın son Squash Turnuvası Gerçekleşti

Haber: Levent Uğurlu



20-22 Aralık günleri arasında düzenlenen Gym Bebek Squash Turnuvası tamamlandı. 4 farklı kategoride toplamda 32 sporcunun katıldığı turnuvaya Boğaziçi Mezunlar Derneği bünyesindeki Gym Bebek Spor Kulübü ev sahipliği yaptı. Hafta sonu boyunca toplamda 64 maç gerçekleşti. Nefes kesen maçlar sonucunda turnuvanın kazananlarının yanı sıra, yeni yetişen genç kardeşlerimiz göze çarptı. Ayşenaz Güven, Ayda Özkan ve Tuana Karaca Kadınlar kategorilerinde göze çarpan oyuncular arasındalardı. Erkeklerde ise Atilla Yolsever ve Eymen Çavuşoğlu, Eylül ayında düzenlenen Türkiye Şampiyonası'ndan bu yana performansları ile dikkat çeken oyuncular arasındalardı. Gençlerin yanı sıra gedikli oyuncular arasında yer alan Erkekler A kategorisi finalistleri Burhan Atasoy ve Erdal Çimen'in performansları izlemeye değerdi. Fizik yasalarını çürüten türde bir performans gösteren iki oyuncu adeta gençlere taş çıkarttılar. Bursa, Antalya ve Bodrum/Muğla illerinden katılım gösterilen turnuva seyirciler ile beraber renkli görüntülere de sahne oldu. İlk defa yapılan Yıldırım Sayısı(Lightning Round) oyunu ile seyirciler ve oyuncular kortta son kazanan olmak için mücadele ettiler, kura soncu sırayla korta giren katılımcılar tek bir sayı için mücadele ettiler. Tuana Karaca uzun bir süre içeride kalsa da bu oyunun kazananı Tibet Sönmez oldu.



Turnuvanın en çekişmeli maçı Kadınlar A Kategorisi finali oldu. Reyhan Akkaya ve Ayşenaz Güven'in karşı karşıya geldiği maçta setlerde 2-0 öne geçmeyi başaran Ayşenaz Güven bu avantajını koruyamayarak maçı 3-2 kaybetti ve 2. oldu. Bu kategorinin kazananı Reyhan Akkaya ise oyuna kararlı bir şekilde tutunarak maçı kazanmasını bildi. Kaybettiği ilk 2 sette droplarını istediği gibi kullanamayan ve rakibine kolay vuruş şansı veren Akkaya 2-0 lık geriye düşüş sonrası maç içerisinde gözünü karartarak ve maçın temposuna sertliğini katarak geri dönmesini bildi. Buna karşılık Ayşenaz arka alandaki dengeli oyununu koruyamadı ve yaptığı sert kötü vuruşlar ile Reyhan'ın maçı tekrar dengeye getirmesine yardımcı olmuş oldu.



Yoğun geçen 3 günün ardından genel tabloya baktığımızda beklenenden az bir katılım gerçekleşen turnuvaya ilgi yine de oldukça büyüktü. Bursa, Antalya ve Bodrum gibi İstanbul dışı bölgelerden katılan sporcularımız vardı. İstanbul dışından katılım ve ilgi gösterilmesi açıkçası bizi gerçekten memnun etti. Nefes kesen maçları takip eden seyirciler kimi zaman kendilerini tutamadı ve maçın heyecanı ile hop oturup hop kalktı. Tek kort ile gerçekleşen turnuvada zaman ve program problemleri az da olsa göze çarparken, kort yetersizliği maçların sabah çok erken saatte başlamasına ve oldukça geç saatlerde bitmesine sebep oldu. Bununla beraber maç saatleri arasında oluşan uçurum haklı olarak katılımcıları huzursuz eden olgular arasında yer alıyor, fakat daha çok kortlu bir tesis bu ve bu gibi durumların gerçek çözümüdür. Tüm bunların yanı sıra bildiğimiz tanıdığımız bir sanatçımız olan Emrah Erdoğan ipek turnuvamızda bizlerle beraber yer aldı ve Erkekler B kategorisinde mücadele etti. İlk Squash turnuvasından çok keyif aldığını, bu aile ortamını sevdiğini ve bundan sonra yapılacak olan organizasyonlarda yer almak istediğini söyleyen İpek, 3. olduğu bu turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ettiğini bizlere iletti. Kendisine başarılar diliyor, kendisi ve tüm Squash severleri sonraki organizasyonlarımıza mutlaka bekliyoruz.


Turnuva Sonuçları:


KADINLAR B:

1-Tuana Karaca

2-Gözde Gündüz

3-Pelin Akkan


ERKEKLER B:

1-Atilla Yolsever

2-Atilla Yıldırım

3-Emrah Erdoğan İpek



KADINLAR A:

1-Reyhan Akkaya

2-Ayşenaz Güven

3-Tülin Yılancı




ERKEKLER A:

1-Burhan Atasoy

2-Erdal Çimen

3-Gökhan Akpınar



Yıldırım Sayısı(Lightning Round)



Maçlarımızdan kareler;


Haber: Levent Uğurlu

172 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page