top of page

ABD Açık Finalleri


Mısırlı ikili Nouran Gohar ve Ali Farag, 2019/20 sezonunun ilk PSA Platinum etkinliğini kazanmak üzere, vatandaşları Nour El Tayeb ve Mohamed ElShorbagy'nin üstesinden geldikten sonra, bugün daha önce de Philadelphia’nın Drexel Üniversitesi’nde düzenlenen 2019 FS Investments ABD Açık Squash Şampiyonası’nı kazanan şampiyonları oldular.


Dünya 5 Numarası Gohar, Mayıs'taki İngiliz Açık'ta da onurlarını kazandıktan sonra arka arkaya Platinum unvanlarını elde etti , ancak 22 yaşındaki, iki set geriden ve şampiyonluk topundan 10'uncu sayıyı almak için tekrar mücadele etmek zorunda kaldı. Kariyerinin en büyük unvanı.


El Tayeb, etkinliğin 2017 de, eşi Farag ile birlikte, aynı tarihte aynı büyük ünvanı kazanan spor tarihinde ilk evli çift olarak kazandı. Ve El Tayeb'in birinci setteki oyunun ikinci sette ki oyundaki üstünlüğünü gördükten sonra, üçüncü çeyrekte 11-10'da şampiyonluk yaşadığı ve ardından El Tayeb'in yaptığı bir hata başlangıcından sonra bu sonucun olması muhtemeldi.


Fakat Gohar maçı dördüncü bir sete sokmaya çalıştı ve gelgit derhal dördüncü sete geçmek için bir dizi iyi yapılmış ralli ile sağladı . El Tayeb, Gohar'da karar vericide 7-7'ye kadar kaldı, ancak Gohar, üçüncü büyük PSA şampiyonluğunu kazandığını gören 3-11, 8-11, 14-12, 11-8, 11-7 skor ile kazanan taraf oldu.Bu ünvan ile birlikte Gohar Kasım ayı dünya sıralamasında dünya 2 numarası olacak.



ElShorbagy, geçtiğimiz ay boyunca J.P. Morgan China Open ve Oracle NetSuite Open’ı kazanmıştı; birincisinin finalinde Farag’ı yenerken, bugünün unvanını alan 12 maçta yenilmeyen bir oyuncuydu.


Fakat üç kez şampiyon olan ABD Açık şampiyonu, rakibinin bugün 3-0 kazanmasını engellemek için güçsüzdü. Farag, rallileri hemen hemen her yerden kontrol altında tuttuğu için üstündeydi ve açılış setinde rahat bir 11-4 galibiyeti aldıktan sonra, ikinci ve üçüncü oyunlarda öldürmeye başladı.


Farag, ABD'yi kazanan üçüncü Mısırlı oldu, 2 kez ElShorbagy'den ve efsanevi Amr Shabana'dan sonra, Farag sezonun ilk PSA Turu Ünvanını kazanmış oldu.


Farag, “Sadece büyük değil, aynı zamanda takvimdeki en prestijli turnuvalardan biri olan ABD Açık'ı da kazanmak harika bir şey” dedi.


“Açıkça oynadığım oyunla çok gurur duyuyorum, Mohamed sezonda inanılmaz bir başlangıç yaptı, üst üste 12 maçta yenilmeksizin, ve mağdurlardan biriydim, bu yüzden bugün kazanmanın harika olduğunu hissediyorum .”


Erkekler Final:  [1] Ali Farag (EGY) 3-0 [2] Mohamed ElShorbagy (EGY)  11-4, 11-7, 11-2 (40dk)


Kadınlar Final:  [3] Nouran Gohar (EGY) 3-2 [4] Nour El Tayeb (EGY)  3-11, 8-11, 14-12, 11-8, 11-7 (67dk)



45 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page