top of page

2019/2020 Sezonu Şok Yaşatan Maçlar


Daryl Selby 2020 Canary Wharf Classic'te zaferini kutluyor


2019/20 PSA Dünya Turu sezon boyunca dünya çapında düzenlenen tüm büyük turnuvaların ilk turlarında büyük isimler yenilerek çok sayıda şok ve dökülmeler oldu.

Sezon boyunca var olan en büyük şok ve rahatsızlıklardan bazılarını inceledik ve 10'dan başlayarak 1 numaraya kadar listemiz şöyle;


10 - Mostafa Asal - Mohamed Abouelghar: J.P. Morgan Şampiyonlar Turnuvası - İkinci Tur

Sezonun en büyük şokları listemizde 10. sırada yer alan, 19 yaşındaki Mostafa Asal'ın Dünya 9 numarası Mohamed Abouelghar'ı JP Morgan Şampiyonlar Turnuvasının ikinci turunda yenmesi oldu.

Ancak, Dünya Sıralamasında ilk 20'nin hemen dışında kalan 19 yaşındaki Asal, niteliklerini gösterdi. Onun o kadar güçlü vuruşları vatandaşı Abouelghar için çok fazlaydı ve dört sette zafere ulaştı. Asal, PSA'ya geri dönen Gregory Gaultier'ı son 16'da yenerek çeyrek finale yükselmişti.



9 - Rowan Elaraby - Joelle King: FS Investments ABD Açık Squash Şampiyonası - Üçüncü Tur

Rowan Elaraby, 19 yaşındaki oyuncu bir başka yetenekli genç Mısırlı ve Philadelphia'daki turnuva da daha deneyimli olmasına rağmen Joelle King'i yenmeyi başarmıştı.




8 - Rowan Elaraby - Nour El Tayeb: Walter Family tarafından sunulan Windy City Açık - İkinci Tur

Mısırlı bir başka savaş, Rowan Elaraby'nin Walter Ailesi tarafından sunulan Windy City Open'daki inanılmaz performansına devam etmesi nedeniyle 2019/20 sezonunun en büyük şokları listemizde 8 numara oldu.

Zaten bir Platinum etkinliğinin çeyrek finallerine sezonun ilk aylarında ulaşmıştı, bunu FS Investments ABD Açık Squash Şampiyonalarında yaptı ve bu formu Chicago'ya taşıdı. Mısırlı, Philadelphia'daki yenilgisinden tam olarak bir intikam aldığını söyleyebiliriz.



7 - Gregory Gaultier - Omar Mosaad: J.P. Morgan Şampiyonlar Turnuvası - İkinci Tur

Bu maçta her şeyden biraz vardı, ana konuşma noktası Fransız Generali Gregory Gaultier'in 14 ay içinde ilk kez PSA Dünya Turu'na dönüşü olmuştu. Aralık ayında Washington'daki WSF Men’in Dünya Takım Squash Şampiyonasında Fransa için oynama fırsatı bulmuştu, ancak bu PSA Dünya Turuna dönüşünün ilk turnuvasıydı.

Eski Dünya 1 numarası, J.P. Morgan Şampiyonlar Turnuvasının ikinci turunda, Dünya Şampiyonu unvanını aldığı 2015 Dünya Şampiyonası finalinin tekrarı gibi eski Dünya 3 numarası Omar Mosaad'a tekrar karşı karşıya geldi.


6 - James Willstrop - Karim Abdel Gawad: PSA Erkekler Dünya Şampiyonası - Üçüncü Tur

Katar'da PSA Erkekler Dünya Şampiyonası'nın üçüncü turunda iki eski Dünya 1 numarası karşı karşıya geldi, James Willstrop ve Karim Abdel Gawad Katar Doha, Khalifa Uluslararası Tenis ve Squash Kompleksi'nde savaş niteliğinde bir maç çıkarmışlardı. Willstrop turnuvanın 3 numaralı seri başını göreceli olarak üstesinden geldiği için, İngilizlerin arasında en iyisiydi ve Dünya Şampiyonası'nın son sekizine kadar gitmişti.


5 - Emily Whitlock - Amanda Sobhy: J.P. Morgan Şampiyonlar Turnuvası - İkinci Tur

İlk beşteki ilk yer, New York'taki J.P. Morgan Şampiyonlar Turnuvası'nın ikinci turunda ABD 1 numarası Amanda Sobhy'i yenen İngiltere'den Emily Whitlock oldu.

Sobhy ev sahibi olduğu bir turnuvada oynuyordu, Brooklyn'den bir saat kadar uzaktaydı ve sadece altı sayı vererek, rahat iki seti kazanarak liderliği aldı. Ancak o sırada Dünya27 numarası olan İngiliz kadın adeta savaşarak geri dönmeyi başardı.Whitlock, 2019 El Gouna Uluslararası Squash Open'da gelen önceki maçlarını kaybetmişti, ancak imkansızlıklara karşı savaştı ve ev sahibi olan kalabalığı şok ederek 2-0'dan 2-3 yaparak zaferi alabildi.


4 - Hania El Hammamy - Nour El Sherbini: CIB Black Ball Bayanlar Squash Açık - Final

Sezonun en büyük şokları listemizde 4. sırada yer alan, Hania El Hammamy ve Nour El Sherbini'nin CIB Black Ball Kadın Squash Open finalinde karşılaştıkları için şampiyonu belirleyen en şok edici maçlardan bir tanesiydi.

9 numaralı seri başı El Hammamy, finale çıkmak için imkansız bir görevle karşı karşıya kalmıştı.Üçüncü turda Dünya 3 numarası Camille Serme'yi yenmesinden sonra Dünya 8 numarası Amanda Soby'i ardından da Dünya 7 numarası Sarah-Jane Perry'yi yenerek finale yükselmişti.

Sonuna kadar olan mücadelelere rağmen, 19 yaşındaki Hania, dört kez Dünya Şampiyonu'na karşı olan, 5.sette maçı kazanmasına engel olarak ilk Platinum turnuvasını kazandı.


3 - Daryl Selby - Joel Makin: St.James’ Canary Wharf Classic - Birinci Tur

St.James’ Place Canary Wharf Classic'in açılış günü, Galler 1 numarası Joel Makin ve eski Dünya 9 numarası Daryl Selby formda olan iki İngiliz'i bir araya getirdi. 37 yaşında olan Daryl Selby PSA Dünya Turu'nda son sezonu olduğunu ima eden İngiliz'in arkasındaki destekçi kalabalığı ile Selby'den harika bir performans gördü.


2 - Farida Mohamed v Joelle King: CIB Black Ball Bayanlar Squash Açık - İkinci Tur

Mısırlı Farida Mohamed,ilk turda İskoç 1 numarası Lisa Aitken'i yendikten sonra, CIB Black Ball Kadınların Squash Open'ın son 32'sinde ev sahibi olan Dünya 6 numarası Joelle King'i yenerek, daha ikinci turda turnuvaya damga vurdu. Parite daha önce PSA Dünya Turu'nda hiç tanışmamıştı, ancak Kivi ilk oyunlarda sınıfını ileri sürdü ve üçüncü tura ulaşmak için derin bir zafer alacak gibi görünüyordu. Ancak, ev sahibi kalabalığına rağmen Mohamed, imkansızı seçti ve tartışmasız olarak bugüne kadarki kariyerinin en büyük galibiyetine maçı 3-2 kazanarak ulaşmıştı.


1 - Hania El Hammamy - Camille Serme: PSA Kadınlar Dünya Şampiyonası - Çeyrek Final

2019/20 PSA Dünya Turu sezonunun en büyük şoku, Hania El Hammamy'in kariyerinde ilk kez dünyanın en büyük turnuvasının yarı finallerinde yer alması için Dünya 4 numarası Camille Serme'i yenmesi oldu.Çift, daha önce dört kez, son dört sezonda birer kez karşılaşmıştı, El Hammamy Fransız kadından sadece tek bir maç almış ve diğer üç maçı da 3-0 kaybetmişti.

Serme ilk iki seti kazandı, ancak El Hammamy maça geri döndü ve ev sahibi rakibini harika bir zaferle fikstür dışına yollamıştı.

26 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page