top of page

Zirve'den Veda..


Raneem El Welily 2017 PSA Kadınlar Dünya Şampiyonası kupasıyla.


Dünya No.1 Raneem El Welily 2 hafta önce (25 Haziran) profesyonel squash'tan emekli olduğunu açıkladı ve 2017/2018 PSA Dünya Şampiyonası da dahil olmak üzere toplam 24 PSA unvanını kazanan El Welily 18 yıllık olağanüstü bir kariyeri sona erdirdi.


2015 yılında Dünya 1 numarası olan herhangi bir sporda ilk Arap kadın olarak tarihe adını yazdıran El Welily, 31 yaşında olan ve bu süreçte Dünya Sıralamasında Nicol David'in dokuz yıllık rekorunu sona erdiren kişi oldu, Dünya sıralama listesinde son 19 ay dahil olmak üzere toplam 23 ay zirvede kalmayı başardı.


Hem 2005 hem de 2007'de Dünya Gençler Şampiyonası'nı kazandıktan sonra, üst düzey kariyerinin en büyük galibiyeti olarak 2017 yılında Nour El Sherbini'yi yenerek dünya şampiyonu olmasıdır. Bu onun için fazlasıyla anlamlı çünkü daha önce ki iki dünya şampiyonası finalini 2014 yılında Nicol David'e , 2016 yılında Nour El Sherbini'ye kaybederek ünvanı kazanamamıştı.


El Welily;

“Geçtiğimiz bir iki yıl boyunca bu sözleri binlerce kez kafamda yazmış olmalıyım. Squash son 25 yıldır hayatım oldu, ama artık hoşçakal deme zaman geldi. ”dedi.


“Ne büyük bir serüven. Bu yolculuk başladığında, beni bu kadar ileri götüreceğini hiç düşünmemiştim. Birçok neslin squash oynadığına şahit olduğum, birçok efsaneden ilham aldığım ve böylesine büyük bir dönemin parçası olduğum için çok şanslıydım. ”


Dört kez Mısır'ın Dünya Takım Şampiyonası'nın bir oyuncusu olan El Welily, kocası Tarek Momen 2019/20 PSA Erkekler Dünya Şampiyonası'nı kazandıktan sonra, 2019'da tarih kitaplarına tekrar girdi. Guinness Dünya Rekorları tarafından bu yılın başlarında, onları herhangi bir sporda ilk evli Dünya Şampiyonları haline getirdi.


El Welily,

“Kahramanlarım ve 1 numaralı hayranlarımdan olan ailemden başlayarak kariyerim boyunca bana yardımcı olan ve destek olan herkese teşekkür etmek istiyorum” dedi.


“Onlar tam anlamıyla elde ettiğim her şeyin ve bugün sahip olduğum her şeyin arkasındaki sebep oldular. Sonsuz fedakarlık ve sevgi için teşekkür ederim.


“Tameem, kardeşim, daima doğru kelimeleri bulmak için çabalıyorum. Her zaman orada olduğun için, mümkün olan her şekilde teşekkür ederim. Bir yönetici, bir koç, bir arkadaş ve tabii ki bir erkek kardeş.

“Yıllar boyunca birçok antrenörle antrenman yaptım ve zaman geçirme ve daha da önemlisi öğrenme fırsatı bulduğum bir dizi yetenekli, deneyimli ve tutkulu kişilerle geçtiği için kendimi her zaman çok şanslı hissettim.

“Takım arkadaşlarım ile harika bir yolculuktu. Tüm harika anılar için teşekkür ederim - sizi gerçekten çok özleyeceğim. Ve tüm sevginiz ve takdiriniz için tüm dünyadaki hayranlara ve destekçilere büyük bir teşekkür ederiz. Siz sporumuzun özü sizsiniz.



“Ve son fakat açıkçası en önemlisi, harika kocam - dünyayı seninle seyahat etmek ve bu yolculuğu seninle paylaşmak büyük bir nimet oldu. Umarım uzun süre squash'ta parlamaya devam edersin..












35 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page