top of page

Gohar ,El Welily emekliliği sonrası dünya 1 numarasına yerleşti.


Nouran Gohar (sağda) 2019 İngiliz Açık sırasında Raneem El Welily'i aldı


Mısırlı Nouran Gohar geçen hafta (1 Temmuz) önceki dünya bir numarası Raneem El Welily'nin emekli olmasını takiben ilk kez kadınlar Dünya sıralamasında 1 numara oldu.


El Welily, 19 ay boyunca sıralamada en üst sırada yer alırken, Gohar bu sezonun başlarında ABD Açık ve Carol Weymuller Açık galibiyetlerinin ardından önceki beş ay boyunca Dünya sıralamasında 2 numarası olmuştu.


Gohar, “Dünya sıralamsında 1 numaraya ulaşmak inanılmaz bir duygu, elime ilk kez squash raketi aldığımdan beri bu anı hayal ediyordum ” dedi.


“Kariyerimde bu noktaya ulaşmak her zaman bir hayal olmuştur, özellikle 2017'de 2. sıraya ulaştım, ancak o zaman 1 numaraya daha da yaklaştığımı hissetmiyordum. Son iki sezonda kendimi daha sağlam, daha tutarlı hissediyordum ve gerçekten harika maçlar oynadım, bu yüzden turda, özellikle İngiliz Açık ve ABD Açık turnuvalarını arka arkaya kazandıktan sonra kendimi daha güçlü hissettim. Ama bunun bu kadar yakın bir gelecekte olacağını hiç düşünmemiştim.


“Raneem’in emekliliğini duyduğumda şoktaydım, hiçbir şekilde beklemiyordum . Sosyal medyadan duyurulmadan önce beni aradı ve öncesinde bana söyledi çünkü kişisel bir şey olmasını istemişti. Gerçekten karışık duygular yaşadım, squashın efsanelerinden birinin ve iyi bir arkadaşımın ve takım arkadaşımın emekli olduğu için üzüldüm, o benim için büyük bir kız kardeş gibiydi ve birlikte birçok anı paylaştık. ”


Erkeklerin ve kadınların PSA Dünya Sıralaması şu anda PSA Dünya Turunun askıya alınması nedeniyle dondurulmuş olsa da, El Welily’in emekliliği sıralamadan çıktığını görüyoruz, yani herkes bir sıra yukarı çıkıyor.


Bu, Nour El Sherbini'nin 2 nuamraya yükseldiği anlamına gelirken Camille Serme (No.3), Nour El Tayeb (No.4) ve Sarah-Jane Perry ilk beşte tamamladığını görüyoruz. Perry için ilk beşe ilk kez ulaştığını ve Kasım 2018'de Laura Massaro'dan bu yana ilk 5'te yer alan ilk İngiliz oyuncu.


PSA Kadınlar Dünya Sıralaması İlk 20 - Temmuz 2020



19 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page